U zdjelu dodajte brašno, pa redom, sodu bikarbonu, sol, jaje, otopljeni maslac ili mast, šećer, rum ili rakiju, kiselo vrhnje i naribanu koricu limuna.
Rukama umijesite fino glatko tijesto. Od tijesta napravite kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na otprilike 30 minuta.
Kada je tijesto odstojalo, pospite radnu površinu s malo brašna te razvaljate tijesto na debljinu od 1-2 milimetra.
Kružnim nožem režite željene oblike. To mogu biti pravokutnici ili čak rombovi. Važno je da po sredini napravite jedan ili dva reza, odnosno "poderotine".
U dublju tavu ulijte ulje, a kada se zagrijalo (pazite da se ne počne dimiti), u njega stavljajte oblikovano tijesto. Kada porumeni s jedne strane, preokrenite ga na drugu.
Gotove listariće vadite na papirnatu salvetu koja će pokupiti višak ulja. Kada se malo ohlade, pospite šećerom u prahu.