Kakao keksi s kikiriki maslacem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Kakao keksi s kikiriki maslacem by Shutterstock Shutterstock

Ovi hrskavi keksi s kakaom i maslacem od kikirikija se brzo pripremaju, a odlično pašu uz kavu, čaj ili čašu mlijeka.

Sastojci

Broj porcija
12
200 gomekšalog maslaca
240 gmaslaca od kikirikija
150 gšećera
2jaja
150 goštrog brašna
150 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
2 žlicekakaa u prahu
½ žličicesoli
1½ žličicesode bikarbone

Priprema

1Miksajte

U posudi srednje veličine, pomoću miksera sjedinite omekšali maslac i maslac od kikirikija. U smjesu dodajte šećer i jaja te miksajte dok se svi sastojci ne povežu.


2Sjedinite sastojke

U zasebnoj posudi prosijajte brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu pa dodajte mokrim sastojcima. Dodajte kakao i miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.


Dobivenu smjesu stavite u frižider na 1 sat.


3Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


4Oblikujte kekse

Ohlađenu smjesu izvadite iz frižidera. Neka vam mjera za keksiće bude jedna puna žličica. Smjesu oblikujte rukama u male kuglice i poslažite na pripremljeni lim ostavljajući malo prostora između svakog keksa. Nakon što ste potrošili svu smjesu, vilicom lagano unakrsno (vodoravno pa okomito) pritisnite kuglice, kako bi dobili spljošteni keks s rešetkastom površinom.


5Pecite

Pecite u pećnici otprilike 10 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.