U posudi srednje veličine, pomoću miksera sjedinite omekšali maslac i maslac od kikirikija. U smjesu dodajte šećer i jaja te miksajte dok se svi sastojci ne povežu.
U zasebnoj posudi prosijajte brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Suhe sastojke dodajte mokrima. Miksajte na srednjoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu. Dobivenu smjesu stavite u frižider na 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Ohlađenu smjesu izvadite iz frižidera. Neka vam mjera za keksiće bude jedna puna žličica. Smjesu oblikujte rukama u male kuglice i poslažite na pripremljeni lim ostavljajući malo prostora između svakog keksa. Nakon što ste potrošili svu smjesu, vilicom lagano unakrsno (vodoravno pa okomito) pritisnite kuglice, kako bi dobili spljošteni keks s rešetkastom površinom.
Pecite u pećnici otprilike 10 minuta odnosno dok ne primijetite da keksići počinju dobivati zlatnu boju.
(po porciji)