Cobbler od višanja

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Cobbler od višanja  by Shutterstock Shutterstock

Jedan od najpopularnijih, ljetnih recepata s voćem je recept za cobbler, kojeg su razvili Britanci u SAD-u krajem 19.stoljeća, a danas je popularan u obje zemlje, ali i diljem svijeta.


Brz, jednostavan za pripremu i sočan, a možete ga pripremiti s voćem po želji - breskvama (i kompotom od bresaka), višnjama, šumskim voćem, malinama, borovnicama, jabukama ili rabarbarom.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

250 gglatkog brašna
2 žlicešećera
1prašak za pecivo
1 žličicasoli
350 mlslatkog vrhnja
1 prstohvatsoli

Nadjev

500 gvišanja
2 žlicegustina
1 žličicacimeta
1 vrećicavanilin šećera
75 gšećera

Priprema

1 Pripremite voće

Višnje po potrebi očistite i umiješajte šećer, vanilin šećer, gustin i cimet.


Sve dobro izmiješajte i prebacite u maslacom namašćenu posudu za pečenje - idealno keramička, ovalna.


2 Pripremite tijesto

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, slatko vrhnje i sol i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.


3 Pokrijte pripremljeno voće

Voće prekrijte smjesom tako da uzimate veće količine žlicom ili žlicom za sladoled.


Ne trebate prekriti ravnomjerno, voće će u pečenju puštati mjehuriće pa slobodno ostavite i nepokrivene dijelove.


4 Pecite

Pecite između 45 i 55 minuta na 180°C, dok voće ne počne puštati mjehuriće, a gornji sloj ne dobije zlatnu boju i zapečenu koricu. 


Cobbler se tradicionalno poslužuje dok je još vruć, uz sladoled od vanilije. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.