Piškote kratko umočite u mlijeko i slažite u posudu za kolače dimenzija 35 cm x 25 cm.
U lonac stavite 400 ml vrhnja za šlag s 36% m.m. i zagrijte na laganoj temperaturi do vrenja (ne smije provriti).
Sklonite sa ploče i u zagrijano vrhnje za šlag stavite 400 g čokolade za kuhanje koju ste razlomili na komadiće.
Ostavite tako 1- 2 minute pa miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dobili ste ganache. Ostavite kratko da se prohladi.
Izlijte ganache na piškote i stavite u hladnjak da se stisne.
Kad se ganache ohladio i stisnuo, na njega stavite sloj piškota kratko namočenih u mlijeko.
600 ml dobro ohlađenog vrhnja za šlag s 36% m.m. izmiksajte do željene čvrstoće (Nemojte ga previše miksati, dok postane čvrst prestanite). Ja u njega dodam 3 - 4 žlice šećera u prahu.
Šlag stavite na piškote i dobro poravnajte. Ostavite kolač u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.