Torta s jogurtom i malinama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s jogurtom i malinama by Shutterstock Shutterstock
Torta s jogurtom i malinama by Shutterstock Shutterstock

Osvježavajuća i lagana torta koja se ne peče idealna je za nadolazeće vruće ljetne dane.

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

250 gintegralnih keksi
130 gmaslaca
2 žlicešećera u prahu

Nadjev

600 mljogurta
120 gšećera u prahu
400 mlvrhnja za šlag
1vanilin šećer
6listića želatine
400 gmalina

Priprema

1Izradite podlogu

Kekse usitnite, pomiješajte sa šećerom u prahu, dodajte otopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup promjera 24 cm i stavite u hladnjak.


2Pripremite želatinu

Želatinu namočite u vodi, zatim ocijedite.


3Izmiksajte jogurt i šećer, dodajte želatinu

U većoj posudi izmiksajte jogurt i šećer u prahu. Dodajte ocijeđenu, zagrijanu želatinu. Dobro izmiksajte kako bi se sastojci sjedinili.


4Dodajte vrhnje za šlag

Mikserom istucite šlag, dodajte ga pripremljenoj smjesi jogurta i šećera, sve dobro izmiješajte. 


5Složite tortu

Na pripremljenu podlogu od keksa posložite oprane maline, prelijte ih pripremljenim nadjevom. Zagladite i izravnajte kremu.


6Stavite na hlađenje

Gotovu tortu stavite u hladnjak na minimalno 4 sata, najbolje preko noći. Ohlađenu tortu izvadite iz kalupa, ukrasite malinama ii drugim voćem po želji.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.