Višnje su ljetno voće, nalikuju trešnjama, no plodovi višnje su manji i kiseliji. Konzumiraju se i svježe, no zbog svoje kiselosti daleko su popularnije u slastičarstvu, pa se često pripremaju u kolačima, pitama, štrudlama, savijačama, a popularni su i sokovi od višanja.
Čokoladni ganache je krema koja može biti glazura, čokoladni umak, krema ili samostalni desert. Priprema je jednostavna - nasjeckanu čokoladu prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Ganache poslužen uz topli preljev od višanja će vam postati omiljena slastica.
U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo još jedan hit recept, a riječ je o sočnom brownie kolaču s krem sirom i višnjama naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić. Baš svi su za ovaj kolač tražili recept pa ga je autorica i podijelila, a mi ga donosimo u nastavku.
Priprema ovog deserta je brza i jednostavna, pripremljenu rižu na mlijeku možete jesti mlaku, ali i ohladiti u hladnjaku pa ponijeti sa sobom na posao.
Kolač s višnjama po receptu Ines Šagud iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Bit će vam dovoljan jedan griz da se zaljubite u ovo lisnato s višnjama.
Kesten, višnje i čokolada glavne su namirnice ove ukusne torte. Torta se sastoji od biskvita, za koji će vam biti potreban kesten pire, nadjeva od višanja, te čokoladnog sloja. Po želji tortu i po rubovima ukrasite čokoladnim ganachom.
Recept za osvježavajući, ledeni desert od višanja i borovnica. Zdravi desert i vitaminska bomba u jednom, spreman u samo 15 minuta.
Klasična pita od jogurta nas još nikad nije razočarala, ovaj put je pripremamo s višnjama.
U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? opet smo pronašli desert za koji svi traže recept, a autorica Magdalena Vlašić sada ga je i podijelila. Riječ je o gužvaricama s višnjama, grizom i čokoladom, a recept ne može biti jednostavniji.
Recept za pravu ljetnu poslasticu, štrucu s višnjama, čitateljice Lidije Vulić-Ćurić iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Jedan od najpopularnijih, ljetnih recepata s voćem je recept za cobbler, kojeg su razvili Britanci u SAD-u krajem 19.stoljeća, a danas je popularan u obje zemlje, ali i diljem svijeta. Brz, jednostavan za pripremu i sočan, a možete ga pripremiti s voćem po želji - breskvama (i kompotom od bresaka), višnjama, šumskim voćem, malinama, borovnicama, jabukama ili rabarbarom.