Brownie kolač s krem sirom i višnjama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Brownie kolač s krem sirom i višnjama by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Brownie kolač s krem sirom i višnjama by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić
Brownie kolač s krem sirom i višnjama by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo još jedan hit recept, a riječ je o sočnom brownie kolaču s krem sirom i višnjama naše čitateljice Lidije Vulić-Ćurić. Baš svi su za ovaj kolač tražili recept pa ga je autorica i podijelila, a mi ga donosimo u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

130 gmaslaca
150 gčokolade
140 gdžema od višanja
150 gsmeđeg šećera
50 gkakaa
80 gglatkog brašna
0,5praška za pecivo
3jaja

Krema od sira

250 gmascarponea ili nekog drugog krem sira
100 gšećera
2jaja
2 žlicegustina

Dodatno

višnje
mljeveni lješnjaci

Priprema

1 Napravite biskvit

Na pari otopite maslac i čokoladu pa dodajte džem i šećer. Na kraju u tu smjesu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Jaja lagano izradite mikserom pa ih dodajte u smjesu od čokolade.


2 Pripremite kremu

Zatim krenite na pripremu kreme, a u međuvremenu pripremite i višnje koje ćete dodati u kolač. Sve sastojke za kremu pomiješajte pa krenite slagati kolač u kalup.


3 Složite kolač

U kalup za pečenje obložen papirom izlijte jednu trećinu smjese za biskvit, po njoj rasporedite pola kreme od sira, a zatim na kremu od sira složite i višnje i lagano ih utisnite.


Ponovite postupak s drugom trećinom smjese za biskvit, drugom polovicom kreme od sira i preostalim višnjama i na kraju dodajte zadnji sloj tamne smjese za biskvit.


4 Ispecite

Na samom kraju na kolač možete posipati krupno mljevene lješnjake, a kolač pecite 40 do 45 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeče, ohladite ga, narežite na kocke i na svaku kocku stavite po jednu višnju.