Na pari otopite maslac i čokoladu pa dodajte džem i šećer. Na kraju u tu smjesu prosijte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Jaja lagano izradite mikserom pa ih dodajte u smjesu od čokolade.
Zatim krenite na pripremu kreme, a u međuvremenu pripremite i višnje koje ćete dodati u kolač. Sve sastojke za kremu pomiješajte pa krenite slagati kolač u kalup.
U kalup za pečenje obložen papirom izlijte jednu trećinu smjese za biskvit, po njoj rasporedite pola kreme od sira, a zatim na kremu od sira složite i višnje i lagano ih utisnite.
Ponovite postupak s drugom trećinom smjese za biskvit, drugom polovicom kreme od sira i preostalim višnjama i na kraju dodajte zadnji sloj tamne smjese za biskvit.
Na samom kraju na kolač možete posipati krupno mljevene lješnjake, a kolač pecite 40 do 45 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ispeče, ohladite ga, narežite na kocke i na svaku kocku stavite po jednu višnju.