Kolač od limete i pistacije by chef Nastasja Chiara Petrić

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od limete i pistacije by chef Nastasja Chiara Petrić

Ovaj kolač savršeni je spoj kiselkaste limete i hrskavih pistacija što ga čini ideanim za ljetne dane, pružajući osvježenje i zadovoljstvo u svakom zalogaju.

Priprema

1.     Pripremite limetu

Za početak sastružite koricu limete i ostavite je sa strane te iscijedite sok tako da dobijete 100 g tekućine. S obzirom na to da limeta rijetko ima koštice, svakako iskoristite i unutrašnjost koja se odvoji pri cijeđenju citrusa.


2.     Pomiješajte suhe sastojke

U velikoj zdjeli promiješajte brašno, oba šećera, prašak za pecivo i sol.


3.     Pomiješajte mokre sastojke

U zasebnoj posudi izmjerite ulje i napitak od zobi te im dodajte sok od limete, „meso“ limete i pjenjačom lagano promiješajte suhe i mokre sastojke. Nemojte previše razraditi smjesu, nego dovoljno da se sve ravnomjerno poveže.


4.     Pečenje

Pećnicu zagrijte na 180 ˚ C. Za ovaj tip kolaca najbolje je koristiti silikonski kalup za pečenje, može biti okrugli ili duguljasti pravokutni. Ulijte smjesu u kalup i pecite kolac 40 minuta.


5.    Nadjev i dekoracija

Kada se biskvit potpuno ohladi, gornji dio premažite jogurtom od zobi, posipajte koricom limete te preko cijelog kolaca posložite pistacije koje ste prethodno očistili od ljuske, dobro tostirali na suhoj tavi kako bi im se istaknuo okus te blago nasjeckali.


6.     Savjet:

Jogurt od zobi možete zamijeniti bilo kojim drugim veganskim jogurtom po želji. U ovom kolaču limetu možete zamijeniti i limunom.

 

PROMO
dm Bio
dm Bio
Jedite kvalitetno i fino uz još povoljniji dmBio.

Ključne riječi