Za početak sastružite koricu limete i ostavite je sa strane te iscijedite sok tako da dobijete 100 g tekućine. S obzirom na to da limeta rijetko ima koštice, svakako iskoristite i unutrašnjost koja se odvoji pri cijeđenju citrusa.
U velikoj zdjeli promiješajte brašno, oba šećera, prašak za pecivo i sol.
U zasebnoj posudi izmjerite ulje i napitak od zobi te im dodajte sok od limete, „meso“ limete i pjenjačom lagano promiješajte suhe i mokre sastojke. Nemojte previše razraditi smjesu, nego dovoljno da se sve ravnomjerno poveže.
Pećnicu zagrijte na 180 ˚ C. Za ovaj tip kolaca najbolje je koristiti silikonski kalup za pečenje, može biti okrugli ili duguljasti pravokutni. Ulijte smjesu u kalup i pecite kolac 40 minuta.
Kada se biskvit potpuno ohladi, gornji dio premažite jogurtom od zobi, posipajte koricom limete te preko cijelog kolaca posložite pistacije koje ste prethodno očistili od ljuske, dobro tostirali na suhoj tavi kako bi im se istaknuo okus te blago nasjeckali.
Jogurt od zobi možete zamijeniti bilo kojim drugim veganskim jogurtom po želji. U ovom kolaču limetu možete zamijeniti i limunom.