Čokoladni ganache s toplim višnjama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni ganache s toplim višnjama by Shutterstock Shutterstock
Čokoladni ganache je krema koja može biti glazura, čokoladni umak, krema ili samostalni desert. Priprema je jednostavna - nasjeckanu čokoladu prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Ganache poslužen uz topli preljev od višanja će vam postati omiljena slastica.

Sastojci

Broj porcija
4
200 gčokolade s 70 % kakaa
200 gslatkog vrhnja
200 gvišanja
50 gšećera
50 mlmaraschina

Priprema

1 Pripremite ganache

Čokoladu nasjeckajte na kockice. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja i prelijte preko čokolade. Ostavite par minuta, dobro promiješajte kako bi se čokolada otopila te ulijte u silikonske kalupe.


2 Skuhajte preljev

Karamelizirajte šećer na suhoj tavi na laganoj vatri. Zalijte maraschinom te dodajte višnje. Sve kratko prokuhajte i skinite s vatre.


3 Poslužite

Na desertne tanjuriće stavite žlicu do dvije preljeva i oblikovani ganache.

Mate Janković
Mate Janković
Chef