Biskvitni kolač s višnjama za dijabetičare

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Biskvitni kolač s višnjama za dijabetičare by Maja Kalaica Maja Kalaica
Biskvitni kolač s višnjama za dijabetičare by Maja Kalaica Maja Kalaica
Biskvitni kolač s višnjama za dijabetičare by Maja Kalaica Maja Kalaica
Nostagija je ostvariva i uz dijabetes :)

Sastojci

Broj porcija
5

Biskvit

250 gbadema
prstohvat soli
40 grlanenih sjemenki
1žlica whey praha
1žličica praška za pecivo
30 gulja
100 gzamjene za šećer (ja koristim tekuću steviju)
5jaja
2žlice kakao praha
korica naranče
1žlica ruma
aroma vanilije
100 gvišanja

Priprema

Biskvit

1Sameljite bademe

Bademe izmeljite u blenderu ili u mašinici za orahe.

U blenderu također izmeljite lanene sjemenke dok se ne pretvore u prah.


2Dodajte suhe sastojke

Dodajte im suhe sastojke i sve povežite.


3Miksajte jaja

U odvojenoj posudi povežite jaja s mokrim sastojcima.

Obje smjese povežite i dodajte im trešnje.


4Prebacite u kalup

Smjesu prebaciti u kalup veličine 25×15 cm kojemu je dno obloženo papirom za pečenje. Prije pečenja, na površinu biskvita dodati još koji trešnju.


5Pecite oko 35min

Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 175°C oko 35 min.

Kolač izvaditi iz kalupa, ohladiti i posipati mljevenim eritritom.



Maja Kalaica
Maja Kalaica