Pomiješajte kvasac s četvrtinom mlijeka i brašna, te pustite da na sobnoj temperaturi dvostruko naraste.
Kada je smjesa dvostruko narasla, možete joj dodati ostatak brašna i mlijeka koje morate ugrijati jer namirnice moraju biti tople. Zatim dodajte žumanjke, šećer i sol.
Tijesto tucite drvenom kuhačom dok se na njemu ne pojave mjehuri. U izrađeno tijesto se dodaje maslac koji ste prethodno otopili. Pričekajte dok tijesto ne poprimi dvostruki volumen.
Dignuto tijesto razvaljajte tako da bude veličine lima za pečenje i oko 12 mm debelo. Stavite tijesto u nauljen lim za pečenje.
Na tijesto posipajte krušne mrvice, mljevene orahe i oprane i prepolovljene šljive. Šljive složite redom u obliku crijepova.
Ovako složen kolač pecite u jače zagrijanoj pećnici na 250°C. Ispečen kolač posipajte šećerom u prahu koji ste pomiješali s malo cimeta.