U lončiću ugrijte šećer dok ne postane tekuć i smeđe-zlatne boje.
Zatim u smjesu dodajte maslac. Kada se maslac potpuno otopi, dodajte vrhnje za šlag. Vrhnje bi trebalo biti sobne temperature ili blago ugrijano. Dobro promiješajte.
Za podlogu, kekse smrvite u sitne mrvice.
Dodajte nožem narezane lješnjake koje ste prethodno prepržili u pećnici i odstranili im ljuske.
U posebnoj posudi, zagrijte maslac i dodajte šećer. Ovu smjesu zatim spojite s mrvicama keksa i lješnjacima.
Dobivenu smjesu utisnite na dno kalupa.
Preko podloge rasporedite sloj pripremljene karamele i stavite kalup u hladnjak na hlađenje.
Jabuke ogulite i naribajte.
Zatim ih pirjajte na maslacu s ostalim dodacima dok tekućina ne ispari.
Ohlađene naribane jabuke ravnomjerno rasporedite po karameliziranoj podlozi u kalupu.
Vrhnje za šlag izmiksajte do čvrstih vrhova. Zatim ga spojite s mascarpone sirom.
Dobivenu kremu rasporedite na sloj s jabukama. Važno je paziti da gornji sloj kreme ne bude deblji od sloja podloge i jabuka zajedno.
Po želji ukrasite lješnjacima i karamelom.
Poslužite ohlađeno.