Ružice od lisnatog s jabukama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
 Ružice od lisnatog s jabukama
 Ružice od lisnatog s jabukama by Unsplash Unsplash
 Ružice od lisnatog s jabukama by Unsplash Unsplash
 Ružice od lisnatog s jabukama by Unsplash Unsplash

Jednostavan recept za ukusne i elegantne ružice od lisnatog tijesta s jabukama.

Sastojci

Broj porcija
12
2 pakiranjagotovog razvaljanog lisnatog tijesta
3jabuke
8 žlicapekmeza od jabuke ili marlice
100 gšećera u prahu za posipanje

Priprema

1Pripremite jabuke

Prepolovite jabuke i izvadite im sredinu. Narežite ih na što tanje ploškice (1 do 2 milimetra).


Ploškice prelijte s dovoljno vode da budu skroz prekrivene i na njih iscijedite limun.


Zagrijte ih u lončiću na vatri ili u mikrovalnoj pećnici na 3 min. Ako ste ih narezali dovoljno tanko (na 1 mm debljine) i ako vidite da su dovoljno savitljive, nema ih potrebe zagrijavati.


2Pripremite lisnato tijesto

Lisnato tijesto izrežite na 6 jednakih traka i svaku traku premažite s malo pekmeza.


3Oblikujte ružice

Ploškice jabuka slažite cijelom dužinom trake tako da se malo preklapaju (kao crijep). Zaobljena strana koja ima koricu treba malo viriti sa trake tijesta.


Otprilike polovica trake će biti slobodna. Slobodni dio tijesta preklopite preko ploškica koliko ide i lagano pritisnite prstima.


Tako oblikovanu traku s jabukama pažljivo zamotajte. Trebali biste dobiti oblik ružice.


4Ispecite u pećnici

Oblikovane ružice slažite u kalup za muffine koji ste prethodno dobro namastili i pobrašnili. Možete se poslužiti i papirnatim košaricama za muffine.


Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva između 35 i 40 minuta.


5Poslužite

Pečene ružice pospite šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.