Medeno srce

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Medeno srce by Shutterstock Shutterstock

Kolač nastao po uzoru na popularne kekse od čokolade punjene marmeladom.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

300 mlgazirane vode
50 mlulja
100 gšećera
200 gglatkog brašna
1 žličicasode bikarbone
1 žličicacimeta
1 žličicakakaa
2 žlicemarmelade od marelice

Premaz

100 gmarmelade od marelice

Glazura

100 gtamne čokolade
3 žliceulja

Priprema

1 Napravite biskvit

Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva.


U posudu stavite gaziranu vodu, ulje i šećer pa miješajte pjenjačom da se šećer rastopi.


U drugoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu, cimet i kakao.


Spojite tekuću i suhu smjesu, dodajte 2 žlice marmelade od marelica i dobro izmiješajte pjenjačom da ne ostanu grudice.


2 Ispecite

Lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara lagano nauljite i posipajte brašnom pa ulijte smjesu za biskvit.


Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.


3 Premažite

Na vrući kolač ravnomjerno rasporedite 100 g marmelade od marelice i razmažite u tankom sloju. Ostavite da se malo ohladi, oko pola sata.


4 Prelijte glazurom

Tamnu čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte preko prohlađenog kolača. Neka se sve ohladi i stisne, pa tek onda režite.

Ana Korenic