Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva.
U posudu stavite gaziranu vodu, ulje i šećer pa miješajte pjenjačom da se šećer rastopi.
U drugoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu, cimet i kakao.
Spojite tekuću i suhu smjesu, dodajte 2 žlice marmelade od marelica i dobro izmiješajte pjenjačom da ne ostanu grudice.
Lim za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara lagano nauljite i posipajte brašnom pa ulijte smjesu za biskvit.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.
Na vrući kolač ravnomjerno rasporedite 100 g marmelade od marelice i razmažite u tankom sloju. Ostavite da se malo ohladi, oko pola sata.
Tamnu čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte preko prohlađenog kolača. Neka se sve ohladi i stisne, pa tek onda režite.