Čokoladni kolač s lješnjacima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni kolač s lješnjacima by Shutterstock Shutterstock

Mekana i vlažna tekstura kolača osigurava da se doslovno topi u ustima, pružajući pravo čokoladno iskustvo obogaćeno finom notom lješnjaka.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gšećera
200 gčokolade za kuhanje
200 gmaslaca
150 gbrašna
170 gmljevenih lješnjaka
3jaja
2 vrećicevanilin šećera

Priprema

1Pripremite posudu za pečenje

Pripremite posudu za pečenje srednje veličine, otprilike 20x30 cm.


Stavite grijati pećnicu na 175 stupnjeva.


2Umutite jaja

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta.


3Otopite čokoladu i maslac

Na niskoj temperaturi otopite čokoladu i maslac. Nakon toga, ohladite smjesu.


4Dodajte ostale sastojke

U smjesu dodajte otopljenu čokoladu, zatim brašno i lješnjake. Miješajte ručno.


5Pecite u pećnici

Ulijte smjesu u posudu za pečenje i pecite 20-30 minuta.


Pazite da kolač ne prepečete; trebao bi biti mekan i topiti se u ustima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.