Prosijte brašno na radnu površinu, napravite rupu u sredini i dodajte jaje, sol, mast (ili što ste odabrali), prašak za pecivo i vanilin šećer. Sve dobro izmiješajte.
Tijesto će vjerojatno biti dosta mrvičasto, što je normalno. Važno je dobro ga umijesiti da se zagrije od vaših ruku. Ako je potrebno, dodajte još malo masti da se formira glatko tijesto.
Podijelite tijesto na dva dijela i ostavite da odmara dok pripremate nadjev.
Očistite jabuke, ogulite ih i naribajte.
Pospite šećerom, dobro izmiješajte i ostavite sa strane.
Pripremite posudu za pečenje (ja sam koristila okruglu). Razvaljajte jedan dio tijesta i stavite ga u posudu za pečenje. Nema potrebe za mazanjem posude, tijesto sadrži mast i neće se zalijepiti.
Stavite naribane jabuke na tijesto i ravnomjerno ih rasporedite žlicom.
Razvaljajte drugi dio tijesta i prekrijte jabuke. Lagano pritisnite rukom i probodite vilicom na nekoliko mjesta.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (prilagodite se svojoj pećnici) i pecite do zlatno žute boje.
Izvadite iz pećnice, izrežite na kocke i ostavite da se ohladi prije posluživanja.
Poslužite uz kavu ili čaj. Po želji, pospite šećerom u prahu.