Torta od jabuka i cimeta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od jabuka i cimeta by Shutterstock Shutterstock

Torta od ribanih jabuka, cimeta i mrvičastog crumble tijesta slična je piti od jabuka - jednako je ukusna, no malo je drugačijeg oblika.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

3jaja
170 gšećera
150 gotopljenog maslaca
150 gjogurta
1 žličicacimeta
1 žličicapraška za pecivo
½ žličicesode bikarbone
200 gbrašna

Crumble

50 gotopljenog maslaca
100 gbrašna
3 žlicešećera

Dodatno

600 gjabuka
2 žlicešećera u prahu
1 žlicacimeta

Priprema

1 Napravite tijesto

U zdjeli pomiješajte šećer i otopljeni maslac. Dodajte jaja i miješajte jednu minutu. Dodajte jogurt i ponovno promiješajte.


U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a zatim i sve zajedno kako biste dobili tijesto. Smjesu zatim utisnite u kalup za torte koji ste obložili papirom za pečenje.


2 Dodajte jabuke i crumble i ispecite

Na tijesto složite jabuke koje ste prethodno naribali i pomiješali s dvije žlice šećera u prahu i jednom žlicom cimeta.


Napravite tijesto za crumble i prstima ga smrvite po jabukama. Tortu pecite na 185 stupnjeva otprilike 60 minuta.


Pustite da se ohladi pa poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.