Pita od jabuka i sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od jabuka i sira by Shutterstock Shutterstock

Sočna kombinacija jabuka i svježeg sira.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

220 gglatkog brašna
70 gšećera
1 prstohvatsoli
120 gmaslaca
2 žlicevode

Nadjev

1 kgjabuka
2 žlicesoka od limuna
80 gmaslaca
750 gsvježeg sira
1 vrećicapudinga od vanilije
2jaja
80 gšećera
2 žlicepekmeza od marelica
2 žlicešećera u prahu za posipanje

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte hladni maslac narezan na manje komadiće i vodu. Rukama brzo umijesite tijesto. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.


2 Pripremite jabuke i napravite nadjev

Za nadjev ogulite jabuke i narežite ih na kolutove. Jabuke pomiješajte s limunovim sokom i ostavite sa strane.


Rastopite maslac. Pomiješajte svježi sir, prašak za puding od vanilije, jaja i šećer i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte otopljeni maslac i promiješajte.


3 Ispecite

Ohlađeno tijesto razvaljajte u krug veličine oko 30 cm. Njime obložite kalup za pečenje i nekoliko ga puta izbodite vilicom.


Po tijestu rasporedite smjesu od sira i na to stavite jabuke. Pecite 55 minuta na 180 stupnjeva. Pustite da se malo ohladi, a zatim prelijte vrućim pekmezom. Neposredno prije posluživanja pospite s malo šećera u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.