Sfogliatelle

Vrijeme pripremePriprema
12min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
32min
KompliciranostTežina
Cijena
Sfogliatelle
Talijanska slastica, hrskava i punjena slastičarskom kremom. I hrskavo i kremasto!

Sastojci

Broj porcija
25

Tijesto

500 gbrašna
1 žličicameda
1 žličicasoli
200 mlvode

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Zamijesite tijesto pa ga stavite u hladnjak na pola sata. Tanko ga razvaljajte pa ga provucite kroz stroj za tjesteninu. Dio koji izlazi motajte i namažite mašću i rolajte dok cijelo tijesto ne prođe kroz stroj.


2 Napunite kremom

Nakon što je tijesto cijelu noć bilo u hladnjaku, režite ga na komade široke oko 1.5 cm, a zatim ih izdubite rukom i napunite kremom (koristila sam slastičarsku kremu). Pecite 15-20 min na 180 stupnjeva.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog