Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici ili u malom lončiću na laganoj do srednje jakoj vatri. Otopljeni maslac ulijte u veliku zdjelu i ostavite da se ohladi pa ga stavite u hladnjak na dvadesetak minuta.
Nakon što je maslac dosegao sobnu temperaturu, dodajte bijeli i smeđi šećer i kuhačom miješajte jednu minutu. Dodajte i jaje te ekstrakt vanilije i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, instant kavu i sol. Suhe sastojke dodajte u mokru smjesu i lopaticom miješajte dok se sve ne sjedini.
Smjesu podijelite na 11 dijelova i od svakih napravite kuglicu, a kuglice zatim posložite na papir za pečenje. Stavite ih u hladnjak da se stegnu, na otprilike sat vremena.
Dok je smjesa za kekse u hladnjaku, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim za pečenje složite po 6 kuglica (jer će se raširiti dok se peku) i svaku turu keksića pecite 10 do 11 minuta.
Kada su gotovi, kekse ostavite da se hlade na plehu još otprilike 3 minute, a zatim ih prebacite na rešetku i ostavite da se potpuno ohlade.
U zdjeli umutite sve sastojke za kremu. Miksajte nekoliko minuta, sve dok ne dobijete čvrstu kremu.
Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i nanesite ju na keksiće, a na kraju svaki keks pospite kakaom u prahu.