Schiacciata s grožđem

Vrijeme pripremePriprema
2h 20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Schiacciata s grožđem by Shutterstock Shutterstock

Sočna, talijanska focaccia, ali u slatkoj i voćnoj verziji s grožđem.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

600 gglatkog brašna
2 žličicekvasca
3 žlicemaslinovog ulja
1 žličicasoli
600 mltople vode

Nadjev

900 ggrožđa
150 gšećera
3 žlicenasjeckanog ružmarina
50 mlmaslinovog ulja

Priprema

1 Napravite tijesto

Sve osim vode stavite u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte pola vode i promiješajte, a zatim nastavite postepeno dodavati vodu dok ne dobijete kuglu od tijesta.


Tijesto stavite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite oko pet minuta, dok tijesto ne postane glatko i podatno. Na dno velike zdjele stavite malo ulja i tijesto stavite unutra.


Zdjelu pokrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže oko sat, sat i pol, dok se tijesto ne udvostruči. Tijesto zatim podijelite na pola i jednu polovicu stavite u kalup za pečenje.


2 Dodajte grožđe

Tijesto pokapajte s malo maslinovog ulja, a po tijestu pospite polovicu grožđa. Grožđe zatim pospite polovicom šećera i ružmarinom, a zatim preko stavite drugu polovicu tijesta i utisnite ju.


Po vrhu rasporedite i drugu polovicu grožđa i tijesto pokapajte preostalim maslinovim uljem. Dodajte preostali šećer i ružmarin, a zatim ostavite tijesto da malo odmori.


3 Ispecite

Dok tijesto odmara, pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kada se zagrijala, focacciu pecite otprilike 45 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a grožđe postane pjenušavo i mekano. Focacciu zatim ohladite, narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.