Sve osim vode stavite u veliku zdjelu i promiješajte. Dodajte pola vode i promiješajte, a zatim nastavite postepeno dodavati vodu dok ne dobijete kuglu od tijesta.
Tijesto stavite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite oko pet minuta, dok tijesto ne postane glatko i podatno. Na dno velike zdjele stavite malo ulja i tijesto stavite unutra.
Zdjelu pokrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže oko sat, sat i pol, dok se tijesto ne udvostruči. Tijesto zatim podijelite na pola i jednu polovicu stavite u kalup za pečenje.
Tijesto pokapajte s malo maslinovog ulja, a po tijestu pospite polovicu grožđa. Grožđe zatim pospite polovicom šećera i ružmarinom, a zatim preko stavite drugu polovicu tijesta i utisnite ju.
Po vrhu rasporedite i drugu polovicu grožđa i tijesto pokapajte preostalim maslinovim uljem. Dodajte preostali šećer i ružmarin, a zatim ostavite tijesto da malo odmori.
Dok tijesto odmara, pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kada se zagrijala, focacciu pecite otprilike 45 minuta, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a grožđe postane pjenušavo i mekano. Focacciu zatim ohladite, narežite i poslužite.