U većoj posudi pomiješajte toplu vodu s kvascem i šećerom. Ostavite 5 minuta sa strane kako bi se kvasac aktivirao.
Nakon 5 minuta u posudu dodajte maslinovo ulje, sol i brašno. Rukama umijesite tijesto. Dobiveno tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu te ga mijesite rukama otprilike 5 minuta. Tijesto bi trebalo biti mekano i elastično.
Dobiveno tijesto prebacite u lagano nauljenu posudu, par puta ga okrenite kako bi se tijesto nauljilo sa svih strana. Posudu prekrijte plastičnom folijom ili kuhinjskom krpom te ga ostavite na toplome 60 do 90 minuta da naraste.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pripremite veći lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Kad se tijesto udvostručilo, prebacite ga na lagano pobrašnjenu podlogu i podijelite na dva dijela. Tijesto razvaljajte u 2 pravokutnika dimenzija 24 x 40 cm.
Salamu, šunku i sir ravnomjerno podijelite (izvažite) za obje štruce. Pomiješajte rastopljeni maslac s češnjakom te pomoću kista premažite tijesto. Pospite nasjeckanim peršinom. Posložite šunku u dva reda po sredini tijesta, ostavljajući oko 5 cm razmaka između šunke i rubova tijesta kako bi tijesto kasnije lakše zarolali. Na šunku posložite salamu i sir, te ponavljajte postupak dok ne potrošite namirnice.
Jaja umutite u manjoj posudici s vodom, pa njime premažite rubove tijesta. Tijesto zarolajte po dužini, a prazne rubove dobro stisnite prstima i podvijte pod štrucu dok rolate tijesto. Štruce oprezno prebacite na prethodno pripremljeni lim za pečenje te ih premažite jajem. Pomoću noža napravite 3 do 4 dijagonalna reza na vrhu svake štruce. Premažite maslacem i po želji posipajte s nasjeckanim peršinom i krupnom soli.
Pecite otprilike 25 minuta ili dok tijesto ne dobije zlatnu koricu. Nakon 12 minuta rotirajte lim za pečenje kako bi se štruce ravnomjerno ispekle.
Izvadite iz pećnice te ostavite da se štruce ohlade 5 minuta. Oprezno ih prebacite na dasku za rezanje i narežite na kriške.
Poslužite uz umak od rajčica i masline.