Domaća pizza

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća pizza by Shutterstock Shutterstock
Bilo da imate iznenadne goste, u stisci ste s vremenom, ili vam se jednostavno ne da nakuhavati - pizza je uvijek dobro rješenje. Domaćoj verziji ovog popularnog jela rijetko tko može odoljeti, što zbog savršenog okusa i slobodnog odabira namirnica, što zbog jednostavnosti i brzine pripreme.

Sastojci

Broj porcija
1

Tijesto

190 gglatkog brašna
1 žličicamaslinovog ulja
2 žličicesoli
1½ žličiceinstant kvasca
voda po potrebi

Nadjev

120 mlpasirane rajčice
sol po ukusu
papar po ukusu
1 žličicasušenog bosiljka
1 žličicasušenog origana
naribani sir po izboru (količina po ukusu)
130 gmozzarelle
70 gkuhane šunke
80 ggljiva po izboru

Priprema

Tijesto

1Zamijesite tijesto

U većoj posudi sjedinite 3 žlice vode i kvasac, zatim dodajte ostale sastojke te ih umijesite u glatko i mekano tijesto. U slučaju da bude potrebno, možete dodati još malo vode.


2 Ostavite da tijesto naraste

Tijesto ostavite sat vremena na toplome da naraste. Dok čekate da ono nadođe, priredite sve ostalo za pizzu.

Nadjev

3Pripremite nadjev

Napravite nadjev od rajčice tako da ga posolite po želji (ako uopće), dodate mu origano, papar po ukusu i bosiljak te izmiješate. Za one koji vole pikantniju pizzu, dodajte i par kapi ljutog umaka poput Tabasca.


4Razvucite tijesto

Nakon sat vremena, razvucite tijesto te ga premažite nadjevom od rajčice. Poslažite šunku za pizzu, pospite sirom (količina po ukusu), razbacajte nasjeckane gljive i malo mozzarelle te slobodno prelijte s još malo nadjeva od rajčice (ako vam je ostalo).


5Pecite

Ubacite pizzu u pećnicu zagrijanu na maksimum te ju pecite desetak minuta. Poslužite vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.