U većoj posudi sjedinite 3 žlice vode i kvasac, zatim dodajte ostale sastojke te ih umijesite u glatko i mekano tijesto. U slučaju da bude potrebno, možete dodati još malo vode.
Tijesto ostavite sat vremena na toplome da naraste. Dok čekate da ono nadođe, priredite sve ostalo za pizzu.
Napravite nadjev od rajčice tako da ga posolite po želji (ako uopće), dodate mu origano, papar po ukusu i bosiljak te izmiješate. Za one koji vole pikantniju pizzu, dodajte i par kapi ljutog umaka poput Tabasca.
Nakon sat vremena, razvucite tijesto te ga premažite nadjevom od rajčice. Poslažite šunku za pizzu, pospite sirom (količina po ukusu), razbacajte nasjeckane gljive i malo mozzarelle te slobodno prelijte s još malo nadjeva od rajčice (ako vam je ostalo).
Ubacite pizzu u pećnicu zagrijanu na maksimum te ju pecite desetak minuta. Poslužite vruće.