U veću zdjelu dodajte brašno, sol i suhi kvasac pa sa žlicom promiješajte sastojke. Dodajte maslinovo ulje i lagano ulijevajte mlaku vodu i miješajte drvenom kuhačom.
Umijesite tijesto rukama, a zatim ga prebacite na radnu plohu koju ste lagano pobrašnili. Mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto.
Nakon što ste mijesili tijesto 5 do 7 minuta prebacite ga u zdjelu, malo nauljite, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da odmori, otprilike sat vremena.
Kad se tijesto udvostručilo ponovno ga premijesite na radnoj površini. Tijesto prebacite na lim koji ste obložili papirom za pečenje ili ga dobro namastili. Rukama lagano rastegnite tijesto i ponovno ga ostavite sat vremena na toplom mjestu.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pomoću prstiju napravite male udubine u tijestu pa posipajte narezanim cherry rajčicama i maslinama. Prelijte s malo maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni.
Pečenu focacciu premažite s još malo maslinovog ulja, pospite s krupnom soli po ukusu, narežite i poslužite toplu.