Focaccia s maslinama i cherry rajčicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Focaccia s maslinama i cherry rajčicama by Shutterstock Shutterstock

Donosimo vam recept za mekanu focacciu s maslinama i cherry rajčicama. U tijesto po želji možete dodati začine poput ružmarina, majčine dušice ili mljevene crvene paprike. Poslužite je toplu.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

500 gglatkog brašna
2 žličicesoli
1suhi kvasac
3 žlicemaslinovog ulja
400 mlmlake vode

Nadjev

6cherry rajčica, prepolovljenih
10crnih maslina, narezanih
krupna morska sol
maslinovo ulje

Priprema

Tijesto

1 Promiješajte

U veću zdjelu dodajte brašno, sol i suhi kvasac pa sa žlicom promiješajte sastojke. Dodajte maslinovo ulje i lagano ulijevajte mlaku vodu i miješajte drvenom kuhačom.


2 Umijesite tijesto 

Umijesite tijesto rukama, a zatim ga prebacite na radnu plohu koju ste lagano pobrašnili. Mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto. 


3 Ostavite da tijesto odmori

Nakon što ste mijesili tijesto 5 do 7 minuta prebacite ga u zdjelu, malo nauljite, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da odmori, otprilike sat vremena. 


4 Ponovno premijesite tijesto

Kad se tijesto udvostručilo ponovno ga premijesite na radnoj površini. Tijesto prebacite na lim koji ste obložili papirom za pečenje ili ga dobro namastili. Rukama lagano rastegnite tijesto i ponovno ga ostavite sat vremena na toplom mjestu.

Nadjev

5 Pecite

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Pomoću prstiju napravite male udubine u tijestu pa posipajte narezanim cherry rajčicama i maslinama. Prelijte s malo maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni. 


6 Poslužite 

Pečenu focacciu premažite s još malo maslinovog ulja, pospite s krupnom soli po ukusu, narežite i poslužite toplu. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.