Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, ostatak tople vode i maslinovo ulje.
Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude.
Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Razvaljajte tijesto pa premažite pasiranom rajčicom, stavite kuhanu šunku, ribanu mozzarellu i artičoke koje ste narezali na manje komade. Posipajte natrganim bosiljkom i zarolajte.
Pecite oko pola sata, prohladite prije rezanja i jela.