Stromboli s artičokama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Stromboli s artičokama by Shutterstock Shutterstock

Svojevrsna rolada od dizanog tijesta punjena sastojcima za pizzu. U ovaj stromboli dodali smo i artičoke iz ulja jer nam odlično pašu u takvim kombinacijama.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

20 gsvježeg kvasca
1 žličicašećera
250 mlmlake vode
320 gglatkog brašna
1 žličicasoli
3 žlicemaslinovog ulja

Punjenje

150 gartičoka iz ulja
250 mlpasirane rajčice
150 gribane mozzarelle
100 gkuhane šunke
svježi (ili sušeni) bosiljak

Priprema

1Dignite kvasac

Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.


2Zamijesite tijesto

U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, sol, ostatak tople vode i maslinovo ulje.


Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.


3Pustite da se digne

Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude.


Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.


4Zagrijte pećnicu

Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.


5Oblikujte i pecite

Razvaljajte tijesto pa premažite pasiranom rajčicom, stavite kuhanu šunku, ribanu mozzarellu i artičoke koje ste narezali na manje komade. Posipajte natrganim bosiljkom i zarolajte.


Pecite oko pola sata, prohladite prije rezanja i jela.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.