Raffaello kocke

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Raffaello kocke by Shutterstock Shutterstock

Ljubitelji kokosa i Raffaello kuglica uživat će u ovim ukusnim Raffaello kockama.

Sastojci

Broj porcija
12

Kora

6bjelanjaka
250 gšećera
100 gbrašna
50 gkokosa
0,5 vrećicepraška za pecivo

Krema

6žumanjaka
2 vrećicepudinga od vanilije
4 žlicebrašna
15 žlicašećera
1 lmlijeka
250 gmaslaca
200 mlslatkog vrhnja

Dodatno

200 mltoplog mlijeka za preliti preko kore

Priprema

1 Napravite koru

Bjelanjke umutite u snijeg i postepeno im dodajte šećer i prašak za pecivo. Promiješajte pa žlicom dodajte brašno i kokos i ponovno promiješajte (bez miksera).


Smjesu ulijte u kalup za pečenje i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva oko 20 minuta, dok kora blago ne porumeni. Kad se ispekla i ohladila, koru prelijte s toplim mlijekom.


2 Napravite kremu

Sjedinite 300 ml mlijeka, žumanjke, puding, brašno i šećer. Ostatak mlijeka zakuhajte pa mu dodajte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte dok se krema ne zgusne, a zatim ju ohladite.


U hladnu kremu dodajte izmiksani maslac pa još malo sjedinite mikserom. Dodajte i prethodno izmiksano slatko vrhnje, postepeno, i miješajte špatulom.


Na koru stavite kremu, pospite kokosom, a na vrh svake kocke možete staviti po jedan lješnjak ili badem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.