Krempita

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Krempita by Božica Radoš Božica Radoš

Krempita kako je priprema naša čitateljica Božica Radoš iz FB grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
24

Krema

10jaja
2 lmlijeka
2 vrećicepraška za puding od vanilije
4vanilin šećera
250 gšećera
50 gglatkog brašna
1 žlicagustina

Dodatno

2 listalisnatog tijesta

Priprema

1 Ispecite kore

Kore lisnatog tijesta ispecite jednu po jednu 15 minuta na 200 stupnjeva. Ostavite sa strane da se ohlade.


2 Skuhajte kremu

U mlijeku na pari skuhajte kremu sa žumanjcima i ostalim sastojcima, a bjelanjke odvojite i istucite u čvrst snijeg.


U vruću kremu umiješajte tučene bjelanjke da nestanu grudice.


3 Složite kolač

Jedan list lisnatog tijesta stavite na dno lima u kojem ćete slagati krempitu, na to stavite upravo napravljenu kremu, pa poklopite drugim komadom lisnatog tijesta.


Ostavite preko noći. Režite i posipajte šećerom u prahu.