Kuhajte kestene otprilike 20 minuta, dok ne omekšaju, a zatim ih ocijedite i ostavite u hladnoj vodi. Dobro ih očistite.
Kuhane kestene zajedno sa šećerom u prahu stavite u blender i dodajte dvije žlice vrhnja za šlag pa miksajte dok se ne sjedini.
Miksajte dok ne dobijete pire koji se ne lijepi za ruke, a po potrebi dodajte još vrhnja. Izvadite pire iz blendera, oblikujte ga u kuglu i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Otopite gorku čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa u nju nježno umutite još jednu žlicu vrhnja za šlag.
Od kesten pirea oblikujte kuglice veličine kestena, uvaljajte ih u otopljenu čokoladu uz pomoć vilice te stavite na papir za pečenje da se čokolada stvrdne.
Po želji posipajte mljevenim lješnjacima ili pistacijama pa kuglice stavite u hladnjak na najmanje 20 minuta.