Kesteni preliveni čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kesteni preliveni čokoladom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj ukusan desert zapravo su kuglice kesten pirea prelivene čokoladom, a tipična su slastica za Tursku, gdje se najčešće prave tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, posebno oko Nove godine.

Sastojci

Broj porcija
16
450 gkestena
50 gšećera u prahu
3 žlicevrhnja za šlag
80 gtamne, gorke čokolade
2 žlicemljevenih lješnjaka ili pistacija

Priprema

1 Pripremite kesten pire

Kuhajte kestene otprilike 20 minuta, dok ne omekšaju, a zatim ih ocijedite i ostavite u hladnoj vodi. Dobro ih očistite.


Kuhane kestene zajedno sa šećerom u prahu stavite u blender i dodajte dvije žlice vrhnja za šlag pa miksajte dok se ne sjedini.


Miksajte dok ne dobijete pire koji se ne lijepi za ruke, a po potrebi dodajte još vrhnja. Izvadite pire iz blendera, oblikujte ga u kuglu i ostavite u hladnjaku 30 minuta.


2 Otopite čokoladu i napravite kuglice

Otopite gorku čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa u nju nježno umutite još jednu žlicu vrhnja za šlag.


Od kesten pirea oblikujte kuglice veličine kestena, uvaljajte ih u otopljenu čokoladu uz pomoć vilice te stavite na papir za pečenje da se čokolada stvrdne.


Po želji posipajte mljevenim lješnjacima ili pistacijama pa kuglice stavite u hladnjak na najmanje 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.