Kolač "na čaše" s ribizlom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač "na čaše" s ribizlom by Shutterstock Shutterstock

Svima dobro poznati kolač "na čaše" klasik je koji prvim grizom vraća u dane djetinjstva! Mjera je čaša od 200 ml.

Sastojci

Broj porcija
10
4jaja
4 čaše šećera
5 čašabrašna
2 čašeulja
1prašak za pecivo
2vanilin šećera
1 čašakiselog vrhnja
300 gribizla

Priprema

1Odvojite bjelanjke od žumanjaka

Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.


2Miksajte žumanjke i šećer, dodajte ostale sastojke

Miksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte kiselo vrhnje, ulje, brašno i prašak za pecivo. Dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


3Dodajte bjelanjak

U dobivenu smjesu špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.


4Stavite peći

Biskvitnu smjesu izlijte u prethodno namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje, po vrhu rasporedite očišćeni ribizl. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.


5Ohladite

Kolač ostavite da se ohladi, po želji pospite šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.