Šubare ili ruske kape

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Šubare ili ruske kape
Šubare ili ruske kape

Za šubare ili ruske kape vjerujem da svi znate. Jednostavno se tope u ustima. Traži više vremena za napraviti, ali se isplati.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

4jaja
12 žlicašećera
100 mlvruće vode
100 mlulja
12 žlicabrašna
1prašak za pecivo
3 žlicekakaa

Krema

500 mlmlijeka
6 žlicašećera
1puding od vanilije
4 žlicegustina
100 gmaslaca

Glazura

200 mlslatkog vrhnja
150 gčokolade za kuhanje
dodatno: kokos za uvaljati šubarice

Priprema

1 Ispecite biskvit

Napravite smjesu za biskvit tako da izmiksate sve sastojke, izlijte u lim za pečenje promjera 24×35 cm. Pecite na 200 stupnjeva 25 minuta.


2 Skuhajte kremu

Na pari skuhajte kremu uz stalno miješanje pjenjačom. Dok je još topla, umiješajte u nju maslac.


3 Složite šubare

Pečeni biskvit izrežite čašom da dobijete okrugle tortice i prerežite ih po pola, vodoravno.


Polovicu premažite kremom i poklopite drugom polovicom. Vanjski rub također premažite kremom i uvaljajte u kokos.


4 Prelijte čokoladom

Za glazuru, sve sastojke stavite u metalnu zdjelicu i otopite na pari. Pažljivo žlicom prelijte svaku šubaru.