Kesteni

Kesteni su orašasti plodovi stabla kestena, a u kulinarstvu se koristi slatki, pitomi kesten. Kesteni su jedan od simbola jeseni, jer se u jesen i zimu najviše beru i konzumiraju. Popularno se jedu pečeni, kuhani ili kao kesten pire.

Kesteni
Recepti
Kolačići od kestena
(5)
45min

Ukusni i hrskavi, ovi kolačići od kestena odličan su snack koji možete jesti uz kavu ili čaj.

Kesten pire
45min

Dodajte mu malo šlaga i imate omiljeni jesenski desert mnogih.

Kesteni preliveni čokoladom
(6)
35min

Ovaj ukusan desert zapravo su kuglice kesten pirea prelivene čokoladom, a tipična su slastica za Tursku, gdje se najčešće prave tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, posebno oko Nove godine.

Kesten pire sa šlagom
(8)
50min

Slastica koja nam miriše na jesen. Priprema samog pirea je jednostavna, no muku nam zadaje čišćenje kestena. Ako se nađe kesten koji se ne može oguliti, prerežite ga na pola i izdubite meso.

Kesten brownies
(8)
50min

Recept za sočne bezglutenske browniese s dodatkom svima omiljenih kestena.

Index kuhinja

Biste li probali Elvisov sendvič? Pjevač ga je obožavao, a bio je kalorijska bomba

Biste li probali Elvisov sendvič? Pjevač ga je obožavao, a bio je kalorijska bomba

ELVIS Presley bio je poznat po osebujnom životu, ali i prehrani. U nastavku donosimo sve o njegovom omiljenom sendviču, koji je i danas poznat pod imenom Elvisov sendvič.
Burger Festival traje do nedjelje, a ovo su naši favoriti (i cijene)

Burger Festival traje do nedjelje, a ovo su naši favoriti (i cijene)

ZAGREBAČKI Burger Festival traje do nedjelje 20. listopada, a na Trg dr. Franje Tuđmana donosi ukupno 13 kućica, na kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Već smo ga posjetili, a sada, kako bismo vam olakšali izbor, na jedno mjesto izdvajamo naših šest favorita (plus jedan slatki favorit za kraj).
Michelinov chef Deni Srdoč otvara pop-up restoran u Frankfurtu, većina jela ispod 20€

Michelinov chef Deni Srdoč otvara pop-up restoran u Frankfurtu, većina jela ispod 20€

DENI SRDOČ, jedini hrvatski chef koji je osvojio Michelinovu zvjezdicu u dva različita restorana, priprema se na novi poslovni pothvat. Nakon riječkog restorana Nebo, koji ima Michelinovu zvjezdicu, i wine bistroa Hidden, otvara i pop-up restoran u Njemačkoj, točnije u Frankfurtu.