Kesteni

Kesteni su orašasti plodovi stabla kestena, a u kulinarstvu se koristi slatki, pitomi kesten. Kesteni su jedan od simbola jeseni, jer se u jesen i zimu najviše beru i konzumiraju. Popularno se jedu pečeni, kuhani ili kao kesten pire.

Kesteni
Recepti
Kolačići od kestena
(5)
45min

Ukusni i hrskavi, ovi kolačići od kestena odličan su snack koji možete jesti uz kavu ili čaj.

Kesten pire
45min

Dodajte mu malo šlaga i imate omiljeni jesenski desert mnogih.

Kesteni preliveni čokoladom
(6)
35min

Ovaj ukusan desert zapravo su kuglice kesten pirea prelivene čokoladom, a tipična su slastica za Tursku, gdje se najčešće prave tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, posebno oko Nove godine.

Kesten pire sa šlagom
(8)
50min

Slastica koja nam miriše na jesen. Priprema samog pirea je jednostavna, no muku nam zadaje čišćenje kestena. Ako se nađe kesten koji se ne može oguliti, prerežite ga na pola i izdubite meso.

Kesten brownies
(8)
50min

Recept za sočne bezglutenske browniese s dodatkom svima omiljenih kestena.

Index kuhinja

Sljedeći put kad radite coleslaw salatu, obavezno dodajte ovaj sastojak

Sljedeći put kad radite coleslaw salatu, obavezno dodajte ovaj sastojak

COLESLAW salata pravi je ljetni klasik - osvježavajuća, hrskava i s bogatim, kremastim dresingom.
Nekoliko recepata s tunom iz konzerve koji će vas spasiti ako ne znate što kuhati

Nekoliko recepata s tunom iz konzerve koji će vas spasiti ako ne znate što kuhati

JEDNA konzerva tune možda djeluje skromno, ali u kuhinji može biti prava zvijezda.
Kako vi zovete jelo sa slike? Nekada se jelo za doručak na selu

Kako vi zovete jelo sa slike? Nekada se jelo za doručak na selu

PREŽGANA juha, poznata i kao ajnpren juha, jednostavno je, ali izuzetno hranjivo i ljekovito jelo koje se od davnina priprema u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji i Mađarskoj.