Kesteni

Kesteni su orašasti plodovi stabla kestena, a u kulinarstvu se koristi slatki, pitomi kesten. Kesteni su jedan od simbola jeseni, jer se u jesen i zimu najviše beru i konzumiraju. Popularno se jedu pečeni, kuhani ili kao kesten pire.

Kesteni
Recepti
Kolačići od kestena
(5)
45min

Ukusni i hrskavi, ovi kolačići od kestena odličan su snack koji možete jesti uz kavu ili čaj.

Kesten pire
45min

Dodajte mu malo šlaga i imate omiljeni jesenski desert mnogih.

Kesteni preliveni čokoladom
(6)
35min

Ovaj ukusan desert zapravo su kuglice kesten pirea prelivene čokoladom, a tipična su slastica za Tursku, gdje se najčešće prave tijekom jesenskih i zimskih mjeseci, posebno oko Nove godine.

Kesten pire sa šlagom
(8)
50min

Slastica koja nam miriše na jesen. Priprema samog pirea je jednostavna, no muku nam zadaje čišćenje kestena. Ako se nađe kesten koji se ne može oguliti, prerežite ga na pola i izdubite meso.

Kesten brownies
(8)
50min

Recept za sočne bezglutenske browniese s dodatkom svima omiljenih kestena.

Index kuhinja

Kupili ste previše rajčica koje treba što prije iskoristiti? Evo kako mi to radimo

Kupili ste previše rajčica koje treba što prije iskoristiti? Evo kako mi to radimo

SVIMA nam se dogodi da na tržnici kupimo malo više nego što nam zaista treba. Rajčice su lijepe i mirisne, ali onda se dogodi da kod kuće stoje i svakim danom su sve mekše. Evo kako ih iskoristiti u trenutku kada to treba napraviti odmah.
Jedete li je i vi? Neku hranu ljeti bi trebalo izbjegavati, iako mnogi u njoj uživaju

Jedete li je i vi? Neku hranu ljeti bi trebalo izbjegavati, iako mnogi u njoj uživaju

NEKU hranu svi volimo i ne odričemo je se ljeti, a zapravo bi trebali.
Jede vam se nešto slatko, a nemate jaja? Napravite ovaj biskvitni kolač

Jede vam se nešto slatko, a nemate jaja? Napravite ovaj biskvitni kolač

IAKO SE jaja često smatraju neizostavnim sastojkom u pripremi biskvita, dobra vijest je da ih sasvim uspješno možete izostaviti.