Kesten pire

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Kesten pire by Slastičarnica Orijent Slastičarnica Orijent

Dodajte mu malo šlaga i imate omiljeni jesenski desert mnogih.


Sastojci

Broj porcija
6
50 gšećera u prahu
100 mlruma ili amaretta po želji
voda za kuhanje kestena

Priprema

1Ispecite kestene

Kestene zarežite i stavite na lim za pečenje. Pecite ih 20 minuta na 250 stupnjeva.


2Skuhajte kestene

Vruće kestene ogulite i očistite te stavite u posudu s vodom i šećerom.

Vode mora biti dovoljno da pokrijete kestene, kuhajte ih 10 do 15 minuta.


3Poslužite

Kada su gotovi kestene samljetite ih ili izblendajte s malo ruma ili amaretta, radi arome te poslužite uz šlag.

Slastičarnica Orijent
Slastičarnica Orijent
Najstarija slastičarnica u Zagrebu.