Kesten pire sa šlagom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kesten pire sa šlagom by Shutterstock Shutterstock

Slastica koja nam miriše na jesen. Priprema samog pirea je jednostavna, no muku nam zadaje čišćenje kestena. Ako se nađe kesten koji se ne može oguliti, prerežite ga na pola i izdubite meso.

Sastojci

Broj porcija
4
200 mlvode
50 gšećera
30 mlruma
300 mlslatkog vrhnja
čokolada, nasjeckana, za posluživanje

Priprema

1 Skuhajte kestene

Kestene operite i zarežite im koru nožem. Stavite ih u veći lonac, prelijte hladnom vodom toliko da pokrije površinu i lagano posolite. Stavite na vatru da zakipi, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta. 


2 Očistite kestene

Maknite lonac, procijedite kestene i ostavite ih 5 minuta da se ohlade. Očistite kestene i stavite ih u blender.


3 Pripremite pire

U lončić ulijte vodu, dodajte šećer i rum te stavite na vatru. Ostavite da zakuha te nastavite kuhati 5 minuta. Dodajte polovicu tekućine u kestene i blendajte. Ukoliko vam je pire pregust dodajte još tekućine. Krema treba biti sjajna i glatka. Kremu protisnite kroz pasirku kako bi dobili rezance. 


4 Poslužite

Izmiksajte slatko vrhnje. Rasporedite kesten pire u čašice, nadjenite slatkim vrhnjem i posipajte čokoladom. Poslužite toplo ili ohlađeno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.