Operite trešnje, odstranite im koštice i peteljke te ih malo posušite.
Žumanjke i bjelanjke odvojite. Od bjelanjaka i prstohvata soli umutite čvrsti snijeg.
Šećer i žumanjke mutite dok ne dobijete svijetlu, pjenastu smjesu. Dodajte omekšali maslac, sjedinite u glatku smjesu.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte smjesi žumanjaka i šećera. Ukoliko se smjesa teško muti, dodajte žlicu snijega od bjelanjaka.
Na kraju u smjesu lagano špatulom umiješajte snijeg.
Dobivenu smjesu ulijte u kalup za pečenje dimenzija 32x20cm, kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Po smjesi rasporedite trešnje (ili višnje). Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 min.
Pečeni kolač ostavite da se ohladi i pospite ga šećerom u prahu.