Riža na mlijeku s preljevom od višanja

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Riža na mlijeku s preljevom od višanja

Priprema ovog deserta je brza i jednostavna, pripremljenu rižu na mlijeku možete jesti mlaku, ali i ohladiti u hladnjaku pa ponijeti sa sobom na posao.

Sastojci

Broj porcija
4

Za rižu na mlijeku

750 mlmlijeka
soli
250 griže okruglog zrna
120 gšećera

Za umak od višanja

1 vrećicapraška za pudnig od vanilije
750 mlsoka od višanja
50 gšećera

Priprema

1 Skuhajte rižu

Prvo zakuhajte mlijeko u koje ste dodali prstohvat soli. Potom dodajte rižu i lagano je kuhajte bez poklopca oko 30 minuta, uz povremeno miješanje.


Ako se riža previše zgusne, možete joj dodati još malo vrućeg mlijeka. 


2 Pripremite puding

Umutite prašak za puding u posebnoj zdjelici s malo soka od višanja. Ostatak soka zakuhajte sa šećerom, a zatim dodajte puding te ga kratko prokuhajte, oko jednu minutu.


3 Dodajte višnje

Dodajte i višnje, kuhajte ih još 2 minute i potom umak uklonite sa štednjaka. Rižu na mlijeku poslužite hladnu ili mlaku s umakom od višanja. Po želji, ukrasite listićima svježe metvice i šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.