Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva te obložite lim za pečenje, najbolje onaj veliki iz pećnice, masnim papirom.
U posudi srednje veličine pomiješajte brašno i sodu bikarbonu.
U zasebnoj posudi električnim mikserom, na srednje jakoj brzini, miksajte omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete svjetlo žutu i prozračnu smjesu.
Smanjite brzinu miksera pa dodajte vaniliju i jaje. Miksajte otprilike minutu dok se sastojci ne povežu.
Mokrim sastojcima dodajte suhe te miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
U smjesu sada drvenom kuhačom umiješajte zobene pahuljice pa ostavite u hladnjaku na sat vremena da se stegne.
Neka vam 1 žlica budu mjera za kekse. Grabite smjesu te je rukama oblikujte u kuglice. Svaku kuglicu stavite na masni papir, pazeći da ostane razmak između kuglica jer će se tijekom pečenja raširiti.
Posipajte ih krupnom soli i pecite u ranije zagrijanoj pećnici desetak minuta.
Kad ih izvadite iz pećnice, još će uvijek biti mekani, pa pustite neka se ohlade i otvrdnu na limu, što neće trajati duže od 5 minuta.
Na pari otopite čokoladu i maslac uz često miješanje pa ohlađene kekse umačite u glazuru.
Položite ih na papir za pečenje ili rešetku za hlađenje kako bi se glazura stvrdnula.
Gotove kekse je najbolje čuvati u limenoj ili staklenoj posudi s poklopcem.