Spiralni keksi od lješnjaka

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Spiralni keksi od lješnjaka by Lidija Vulić-Čurić Lidija Vulić-Čurić

Spiralni keksi od lješnjaka po receptu Lidije Vulić-Čurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

200 gbrašna
160 gmaslaca
90 gšećera
1vanilin šećer
2žumanjka
40 gmljevenih lješnjaka
1 žlicakakao praha
½ žličicecimeta
1 prstohvatsoli

Preljev

1bjeljanjak
30 gsjeckanih lješnjaka

Priprema

1Umijesite glatko tijesto

Od brašna, maslaca, šećera, vanilin šećera, soli i jednog žumanjka zamijesite glatko tijesto.


2Podijelite tijesto

Tijesto podijelite na veći i manji dio. Veći dio neka ostane bijel, a u manji dio dodajte mljevene lješnjake, kakao, cimet i drugi žumanjak.


3Odmorite tijesto

Oba tijesta zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku jedan sat.


4Razvaljajte tijesto

Odmoreno svijetlo tijesto razvaljajte na papiru za pečenje u pravokutnik dimenzija 20 x 30 cm debljine 4mm.


Na drugom papiru za pečenje razvaljajte tamno tijesto u pravokutnik manjih dimenzija jednake debljine.


5Spojite tijesta

Svijetlo tijesto premažite lagano umućenim bjelanjkom, na njega stavite tamno tijesto i lagano valjkom prođite da se tijesta sljepe.


6Savijte roladu

Savijete roladu. Sa svih strana ju pomoću kista premažite bjelanjkom i uvaljajte u sjeckane lješnjake.

Roladu pažljivo umotajte u prozirnu foliju i ostavite ju u hladnjaku 30 minuta.


7Narežite roladu i stavite peći

Ohlađenu roladu narežite na šnitice debljine otprilike 5mm i posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.