Od brašna, maslaca, šećera, vanilin šećera, soli i jednog žumanjka zamijesite glatko tijesto.
Tijesto podijelite na veći i manji dio. Veći dio neka ostane bijel, a u manji dio dodajte mljevene lješnjake, kakao, cimet i drugi žumanjak.
Oba tijesta zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku jedan sat.
Odmoreno svijetlo tijesto razvaljajte na papiru za pečenje u pravokutnik dimenzija 20 x 30 cm debljine 4mm.
Na drugom papiru za pečenje razvaljajte tamno tijesto u pravokutnik manjih dimenzija jednake debljine.
Svijetlo tijesto premažite lagano umućenim bjelanjkom, na njega stavite tamno tijesto i lagano valjkom prođite da se tijesta sljepe.
Savijete roladu. Sa svih strana ju pomoću kista premažite bjelanjkom i uvaljajte u sjeckane lješnjake.
Roladu pažljivo umotajte u prozirnu foliju i ostavite ju u hladnjaku 30 minuta.
Ohlađenu roladu narežite na šnitice debljine otprilike 5mm i posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta.