Rižoto s butternut tikvom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto s butternut tikvom
Butternut tikva mnogima je poznata bar iz dućana. Slatkasta tikva, narančastog mesa. Jedina tikva koja Vam može stajati 2 godine a da neće promjenit okus, izgled i nutritivna svojstva. Super je u juhama, varivima, umacima, rižotima, kolačima a super je i u marmeladama i džemovima.

Sastojci

Broj porcija
4
1veća glavica luka
2režnja češnjaka
500 gpilećeg filea
200 mlbijelog vina
500 mlpasate
300 griže
1 lpilećeg temeljca (može kocka otopljena u vodi) za polijevanje rižota.
maslinovo ulje, maslac
sol, papar

Priprema

Tikvu najprije ogulite, narežite na kockice i skuhajte u malo slane vode bit će dovoljno 15min. Usitnite štapnim mikserom.


Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte luk, dodajte piletinu na kockice, posolite i popaprite, podlite sa malo temeljca. Zatim dodajte vino, češnjak i peršin. Kad vino ispari dodajte izblendanu tikvu i pasatu. Zatim dodajte rižu, lagano miješajući i podlijevajući temeljcem, pustite da lagano krčka. Pred kraj dodajte začine poput bosiljka, vegete, možda dalmatinske mješavine i kocku maslaca da riža bude fina kremasta.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.