Rolice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Rolice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom

Rolice od tikvica i patlidžana mogu biti odličan prilog glavnom jelu ili čitav ručak. Odlične su i tople i hladne, a nadjev uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gkvalitetne kuhane šunke
250 gtopivog sira (gauda, mozzarella...)
1veliki patlidžan (oko 450 g)
400 gkonzervirane sjeckane rajčice
1 žličicaorigana
3 žlicemaslinovog ulja
sol, papar
svježi bosiljak

Priprema

1Pripremite patlidžan i tikvicu

Operite patlidžan i tikvicu, posušite kuhinjskim ručnicima pa narežite po dužini na tanke ploške (debljine otprilike 5-6 milimetara).


U širokoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa pržite patlidžane i tikvice tako da omekšaju i poprime zlatno smeđu boju (po par minuta sa svake strane). Slažite ih na tanjur u jednom sloju, posolite i pustite da se ohlade.


2Pripremite rajčicu

U zdjelici dobro izmiješajte sjeckanu rajčicu iz konzerve, sol, origano i malo maslinovog ulja.


3Složite rolice

Na jednu plošku tikvice stavite komad fine šunke koju ste prerezali po pola, dodajte šnitu sira također prerezanu po pola pa zamotajte rolicu. Isto napravite s patlidžanom. Iskoristite sve pripremljene ploške tikvica i patlidžana.


U posudu za pečenje izlijte pripremljeni umak od rajčice pa rolice posložite okomito, tako da je zamotani dio povrća, šunke i sira okrenut prema gore.


Pospite s malo svježe mljevenog papra.


4Ispecite u pećnici

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C te pecite oko 30 minuta. Zadnjih 5 minuta pečenja možete pojačati temperaturu i uključiti grill postavku pećnice kako bi se sve skupa lijepo zapeklo.


5Poslužite

Pustite da se rolice ohlade barem 10 minuta prije posluživanja. Ukrasite svježim listovima bosiljka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.