Sataraš s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Sataraš s tikvicama

Sataraš je svima poznato tradicionalno jelo, ova varijanta s tikvicama je predobra.

Sastojci

Broj porcija
4
2crvena luka
4paprike babure
4velike rajčice
50 mlsuncokretovog ulja
⅛ žličicesoli
1 prstohvatpapra
1 žličicasvježeg peršina

Priprema

1Pripremite povrće

Paprike ispecite u pećnici na suhom limu za pečenje na 200 stupnjeva oko 15 minuta sa svake strane.


Ogulite ih, očistite od sjemenki i nasjeckajte na trakice. Rajčice ogulite pa i njih nasjeckajte na kockice.


Tikvice narežite na kolutove pa ih posolite i ostavite da puste vodu.


2 Dinstajte

Na zagrijanom ulju dinstajte sitno sjeckani luk.


3Pomiješajte sve sastojke

Na dinstani luk dodajte paprike i rajčice, posolite i popaprite. Miješajte na laganoj vatri i nakon 5 minuta umiješajte ocijeđene tikvice i kuhajte dok ne omekšaju, oko 10 minuta.


Na kraju dodajte svježi peršin, a prije posluživanja ostavite sataraš da odstoji 10 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.