Pečeni krumpir s palentom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečeni krumpir s palentom by youtube
Pečeni krumpir s palentom by Shutterstock Shutterstock
Ovaj krumpir iz pećnice savršeno je ukusan, mekan i hrskav.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
60 mlulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
3 žlicepalente
½ žličiceslatke paprike
2 češnjačešnjaka, nasjeckana ili protisnuta

Priprema

1Pripremite krumpir

Krumpir ogulite, operite, prosušite i narežite na kriške.


2Začinite

Kriške krumpira polijte uljem i rukama dobro izmiješajte. Posolite i popaprite te još jednom izmiješajte.


3 Dodajte češnjak

Nasjeckajte (ili protisnite) češnjak pa ga sjedinite s palentom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte, zatim pospite po krumpiru i ponovo dobro promiješajte.


4Pripremite lim za pečenje

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva.


5Stavite krumpir u lim za pečenje

Krumpir rasporedite na pripremljeni lim. Najbolje da slažete jedan po jedan krumpir kako vam se ne bi dodirivali.


6Pecite

Ubacite u pećnicu i pecite 20 minuta.


7Poslužite

Poslužite vruće uz umak po izboru. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.