Pohane paprike punjene svježim sirom

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pohane paprike punjene svježim sirom by Shutterstock Shutterstock

Ukusan recept za paprike koje su prvo pečene, a zatim punjene svježim sirom i pohane.

Sastojci

Broj porcija
6
12manjih rog paprika
120 gsvježeg sira
3 žlicekiselog vrhnja
1 žličicasoli
6listića svježeg bosiljka
4 žlice brašna
200 gkrušnih mrvica
2jaja
200 mlulja

Priprema

1Ispecite paprike u pećnici

Paprike dobro operite i osušite pa ih cijele pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva ili na grill tavi. Potrebno ih je okretati tako da se sa svih strana pojave mjehuri crne ili tamno smeđe boje.


2Ohladite paprike

Kada su pečene, odnosno na prvi pogled zagorene, potrebno ih je prebaciti u bilo kakvu zdjelu s poklopcem ili vrećicu i držati zatvorene dok se ne ohlade (ovaj korak pripreme omogućit će lakše skidanje kožice).


3Ogulite paprike

Ohlađenim pečenim paprikama odstranite kožicu, peteljku i sjemenke. Po dužini zarežite svaku papriku tako da ostanu cijele, ali se mogu otvoriti.


4Pripremite smjesu za punjenje

Pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, sol i svježi bosiljak.


5Nadjenite paprike smjesom

Rastvorene paprike poslažite na tanjur, nadjenite s pola žlice smjese za punjenje i zaklopite.


6Pripremite paprike za pohanje

U zasebnim posudama pripremite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Uvaljajte svaku papriku prvo u brašno, zatim u razmućena jaja pa u krušne mrvice.


7Pohajte paprike u tavi

Dobro zagrijte ulje u velikoj tavi te pržite paprike oko 3-4 minute sa svake strane. Gotove paprike prebacite na tanjur s papirnatim ručnicima koji će upiti višak ulja.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.