Paprike dobro operite i osušite pa ih cijele pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva ili na grill tavi. Potrebno ih je okretati tako da se sa svih strana pojave mjehuri crne ili tamno smeđe boje.
Kada su pečene, odnosno na prvi pogled zagorene, potrebno ih je prebaciti u bilo kakvu zdjelu s poklopcem ili vrećicu i držati zatvorene dok se ne ohlade (ovaj korak pripreme omogućit će lakše skidanje kožice).
Ohlađenim pečenim paprikama odstranite kožicu, peteljku i sjemenke. Po dužini zarežite svaku papriku tako da ostanu cijele, ali se mogu otvoriti.
Pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, sol i svježi bosiljak.
Rastvorene paprike poslažite na tanjur, nadjenite s pola žlice smjese za punjenje i zaklopite.
U zasebnim posudama pripremite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Uvaljajte svaku papriku prvo u brašno, zatim u razmućena jaja pa u krušne mrvice.
Dobro zagrijte ulje u velikoj tavi te pržite paprike oko 3-4 minute sa svake strane. Gotove paprike prebacite na tanjur s papirnatim ručnicima koji će upiti višak ulja.