Carpaccio od tikvica s kaparima i parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Carpaccio od tikvica s kaparima i parmezanom by Shutterstock Shutterstock

Sirove tikvice imaju svjež okus koji se izgubi termičkom obradom. Naš je prijedlog da napravite ovaj jednostavni carpaccio u kojem tikvice ne gube svoju hrskavost i vitamine. Kvalitetno maslinovo ulje i jabučni ocat tikvicama će dati kiselinu i još bolji okus.

Sastojci

Broj porcija
1
20 gparmezana
8kapara
Sol, papar
30 mljabučnog octa
Maslinovo ulje
Malo svježeg vlasca

Priprema

1 Narežite tikvicu

Svježu tikvicu narežite na jako tanke ploške. Posolite je, popaprite i nakapajte jabučnim octom i maslinovim uljem. 


2 Ostavite tikvicu da odstoji

Ostavite da odstoji 10 min te je posipajte kaparima, vlascem i svježe naribanim parmezanom

Mate Janković
Mate Janković
Chef