Pizza s podlogom od tikvica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizza s podlogom od tikvica by Shutterstock Shutterstock

Za ručak ili večeru, kao snack uz film ili druženje s prijateljima pizza je idealno jelo! Osim raznih dodataka, njena podloga ne mora biti napravljena samo od brašna, jaja i vode.


Sastojci

Broj porcija
4

Podloga

2jaja
30 gbrašna
1 žličicasoli
50 gparmezana
50 g mozzarelle

Dodatno

kuhana šunka (opcionalno)
sir
pasirana rajčica
cherry rajčice
origano
masline, feferoni i ostali dodaci po želji

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.


2Izradite podlogu

U velikoj zdjeli pomiješajte tikvice, jaja, brašno i sol. Dodajte naribani parmezan i mozzarellu, miješajte dok se sastojci ne sjedine.


3Stavite peći

Dobiveno "tijesto" rasporedite u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 14-15 minuta dok ne postane zlatno-smeđe boje.


4Izvadite iz pećnice

Izvadi podlogu za pizzu iz pećnice i smanjite temperaturu na 200 stupnjeva. Malo prohladite.


5Stavite nadjev po želji

Na prohlađenu podlogu za pizzu prvo stavite pasiranu rajčicu, zatim kuhanu šunke, sir po želji, na polovice narezane cherry rajčice i bosiljak.


6Vratite u pećnicu

Pizzu pecite dodatnih 10 minuta dok se sir ne otopi. Poslužite toplo.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.