Gibanica s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Gibanica s tikvicama by Unsplash Unsplash

Ova verzija gibanice je jednostavna za pripremu, ukusna i idealna za obiteljska okupljanja ili druženja s prijateljima.

Sastojci

Broj porcija
8
500 ggotovih kora za savijače
500 gsvježeg sira
400 mljogurta
100 mlmineralne vode
4jaja
200 mlmlijeka (više, prema potrebi)
½ žličicesoli

Priprema

1Naribajte tikvicu

Tikvicu naribajte, posolite prstohvatom soli pa ostavite da odstoji posoljena 5-10 minuta. Zatim ju ocijedite i istisnite višak tekućine rukama ili žlicom.


2Pripremite smjesu od sira

U zdjelu stavite svježi sir, jogurt, mlijeko, mineralnu vodu, jaja, sol i naribanu tikvicu te sve dobro izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.


Po potrebi dodajte još mlijeka dok ne dobijete smjesu gustoće kao što je smjesa za palačinke.


3Složite u lim za pečenje

Stavite dvije kore za savijaču na dno lagano nauljenog lima za pečenje, a jednu koru ostavite sa strane. Ostale kore zgužvajte u hrpice pa poslažite jednu do druge u kalup.


Prelijte smjesu od sira i tikvica preko kora te pokrijte preostalom korom koju ste ostavili sa strane. Poravnajte da ništa ne viri izvan kalupa.


4Ispecite do zlatnožute boje

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.


5Poslužite

Kad je pečeno, ostavite 15 do 20 minuta da se prohladi prije nego što narežete na komade. Poslužite toplo ili hladno. Uživajte u jelu!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.