Tikvicu naribajte, posolite prstohvatom soli pa ostavite da odstoji posoljena 5-10 minuta. Zatim ju ocijedite i istisnite višak tekućine rukama ili žlicom.
U zdjelu stavite svježi sir, jogurt, mlijeko, mineralnu vodu, jaja, sol i naribanu tikvicu te sve dobro izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Po potrebi dodajte još mlijeka dok ne dobijete smjesu gustoće kao što je smjesa za palačinke.
Stavite dvije kore za savijaču na dno lagano nauljenog lima za pečenje, a jednu koru ostavite sa strane. Ostale kore zgužvajte u hrpice pa poslažite jednu do druge u kalup.
Prelijte smjesu od sira i tikvica preko kora te pokrijte preostalom korom koju ste ostavili sa strane. Poravnajte da ništa ne viri izvan kalupa.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Kad je pečeno, ostavite 15 do 20 minuta da se prohladi prije nego što narežete na komade. Poslužite toplo ili hladno. Uživajte u jelu!