Operite i ogulite krumpire te ih naribajte na tanke kolutiće. Kolutiće krumpira odmah prebacite u posudu s hladnom vodom i ostavite sa strane.
Tikvice naribajte na jednako debele kolutiće. Umiješajte s brašnom te ostavite sa strane.
Procijedite krumpir te ga temeljito prosušite među slojevima papirnatih ručnika. Ovaj je korak vrlo bitan – ako krumpir slučajno ostane mokar, ulje će vam prskati što može biti vrlo nezgodno.
U dubokoj posudi debljeg dna, po mogućnosti gusanoj posudi, zagrijte ulje do 175 stupnjeva. Ovdje bi vam dobro došao kuhinjski termometar kako biste provjerili temperaturu. Krumpire pržite 4 do 5 minuta, u manjim hrpama, dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđe boje. Krumpir vadite cjedilom za pomfrit i stavljajte na lim za pečenje obložen listovima papirnatog ručnika koji će upiti višak masnoće. Odmah pospite i s jednim do dva prstohvata soli. Ne treba vam više soli budući da su i sir i slanina nešto slaniji. Ulje ponovno zagrijte te ponavljajte postupak dok ne ispržite sav krumpir.
Postupak ponovite i s tikvicama, ali njih pažljivo stavljajte, jednu po jednu, kako vam se ne bi zalijepile. Također, pripazite da ih ne prepržite jer kada potamne, postanu gorke. Možete ih pržiti 3 do 4 minute.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kada se čips ohladi, prebacite ga u veliki lim za pečenje, pospite mrvljenim sirom i pecite dok se sir ne otopi, otprilike 5 minuta. Izvadite iz pećnice i pospite mrvljenom slaninom i nasjeckanim peršinom. Poslužite odmah.
(po porciji)