Pita sa špinatom i sirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita sa špinatom i sirom by Shutterstock Shutterstock

Brzinska,dobra za uzeti sa sobom na posao, faks, gdje god. Oni koji je nisu još probali i inače nisu sigurni što da misle o slanim biskvitima kažu da je predobra.

Sastojci

Broj porcija
4
4jaja
1čvrsti jogurt
250 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo
¼ žličicesoli
150 gsvježeg sira
150 ggaude, naribane

Priprema

1Pripremite sastojke

Tikvicu naribajte, malo posolite i kad pusti vodu ocijedite.


2Pripremite smjesu

U posudi izmiksajte sve sastojke za tijesto.


Možete sve ovo raditi pjenjačom, ali električnim mikserom je lakše i brže jer je smjesa dosta gusta.


Na kraju dodajte ocijeđene tikvice, svježi sir i naribanu gaudu.


3Ispecite pitu

Pripremite lim za pečenje te ga vrlo malo nauljite i pospite oštrim brašnom.


Smjesu ulijte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta.


Pita je gotova kada porumeni. Prohladite je prije rezanja.

Ana Korenic

Ključne riječi