Popečci od kvinoje i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od kvinoje i krumpira by Shutterstock Shutterstock

Kvinoja i kuhani krumpir odlično se slažu, a od njih možete napraviti ove sočne popečke.

Sastojci

Broj porcija
2
220 gkrumpira
190 gkuhane kvinoje
2 žlicevlasca
1 režanjčešnjaka
1 prstohvatsoli
panko mrvice
1jaje
2 žlicemaslinovog ulja

Priprema

1 Skuhajte krumpir

Zakuhajte vodu. Ogulite i narežite krumpire na kockice pa ih stavite u kipuću vodu. Kuhajte krumpir dok ne omekša, 10 do 15 minuta, a zatim ga ocijedite i zgnječite.


2 Pomiješajte sastojke

U zdjeli pomiješajte pire krumpir s kuhanom kvinojom, vlascem, sjeckanim češnjakom, soli i panko mrvicama. U posebnoj zdjeli umutite jaje pa ga dodajte ostalim sastojcima i dobro promiješajte.


3 Ispecite

Zagrijte ulje pa žlicom formirajte popečke i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane. Na kraju trebaju biti hrskavi i smeđi, a poslužiti ih možete uz povrće, jaja ili omiljeni umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.