Brokula u bešamel umaku s parmezanom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Brokula u bešamel umaku s parmezanom  by Shutterstock Shutterstock
Brokula u bešamel umaku s parmezanom
Brokula u bešamel umaku s parmezanom
Brokula u bešamel umaku s parmezanom
Brokula u bešamel umaku s parmezanom
Brokula u bešamel umaku s parmezanom

Odličan recept za brokulu koja može biti prilog ili samostalan obrok.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gbrokule
1kocka za juhu
500 mlmlijeka
250 mlvrhnja za kuhanje
Vegeta, papar, češnjak u granulama
parmezan
1 žlicamasti
2 žlicebrašna

Priprema

1 Skuhajte brokulu

Brokulu operite i natrgajte na cvjetove. Stavite ju kuhati u litru vode s kockom za juhu.


2 Napravite zapršku

Za to vrijeme napravite zapršku na način da na žlici masti zapržite dvije žlice brašna. Zapršku podlijte hladnim mlijekom i dodajte začine.


Kad zavre dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se ne zgusne.


3 Ispecite u pećnici

Namastite vatrostalnu posudu i u nju prebacite kuhanu brokulu. Prelijte umakom te pospite parmezanom. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️